Poštovani, imam problem sa SIM800L. Umetnuta je VIP SIM kartica, AT komande uredno prolaze ali se ne mogu konektirati na VIP operatera.
AT
Ok
AT+CSQ
+CSQ: 24,0
AT+CPIN?
+CPIN: Ready
AT+CREG?
+CREG: 0,0
AT+CPOS?
+CPOS: 0
AT+CPOS=?
+COPS: (2,"T-Mobile HR","HTMobil","21901"), (1,"21902","21902","21902"), (1,"VIP-NET","VIP","21910"),,(0-4),(0-2)
Ok
Molim pomoć u rješavanju problema.
Ovdje pročitajte kako se registrirati na forum.
SIM800L
-
- Novak
- david.zovko#3728
- e-radionica.com team
- Kontakt:
Re: SIM800L
Pozdrav Ivane,
+CREG: 0,0 znači da uređaj trenutno traži mrežu na koju da se registrira.
Jesi li mu probao poslati komandu koja mu direktno kaže da se poveže:
Preko AT+CPOS=? znamo da uređaj vidi dvije mreže, očito T-com i VIP.
Ovo bi mu trebalo direktno reći da se poveže na VIP mrežu:
Inače, ima dobar Adafruitov library za SIM800 koji ima dosta ugrađenih funkcija za komunikaciju s SIM800. Možeš ga pronaći ovdje pa isprobati: https://learn.adafruit.com/adafruit-fon ... duino-test
Molim te javi jel što od ovoga radi. Za sada nisam direktno spajao modul, nego govorim iz sjećanja.
+CREG: 0,0 znači da uređaj trenutno traži mrežu na koju da se registrira.
Jesi li mu probao poslati komandu koja mu direktno kaže da se poveže:
Kod: Označite sve
AT+CREG=1
Ovo bi mu trebalo direktno reći da se poveže na VIP mrežu:
Kod: Označite sve
AT+COPS=1,0,"VIP-NET"
Molim te javi jel što od ovoga radi. Za sada nisam direktno spajao modul, nego govorim iz sjećanja.
-
- Novak
Pozdrav,
nažalost ne radi, koristim i T-Mobile SIM i VIP SIM i ne uspijeva se konektirati.
Imate li provjerenu GSM/GPRS karticu sa provjerenom SIM karticom koja radi. Sa ovom nema smisla gubiti vrijeme.
Sve opcije sam probao, sve je ok, CSQ=24, COPS vidi operatere, CREG=0,2 ali COPS na određenog operatera jednostavno ne ide.
nažalost ne radi, koristim i T-Mobile SIM i VIP SIM i ne uspijeva se konektirati.
Imate li provjerenu GSM/GPRS karticu sa provjerenom SIM karticom koja radi. Sa ovom nema smisla gubiti vrijeme.
Sve opcije sam probao, sve je ok, CSQ=24, COPS vidi operatere, CREG=0,2 ali COPS na određenog operatera jednostavno ne ide.
-
- Novak
Pozdrav,
prije malo vremena proradio je SIM800L. Problem je ako SIM800L ima zasebno napajanje u odnosu na ARDUINO ne uspijeva se konektirati a sve ostalo radi, prihvaća AT naredbe, signal dobar itd... Spajanjem SIM800L direktno na 5V, GND od ADRUINA sve je krenulo ok iako datasheet to ne preporučuje.
prije malo vremena proradio je SIM800L. Problem je ako SIM800L ima zasebno napajanje u odnosu na ARDUINO ne uspijeva se konektirati a sve ostalo radi, prihvaća AT naredbe, signal dobar itd... Spajanjem SIM800L direktno na 5V, GND od ADRUINA sve je krenulo ok iako datasheet to ne preporučuje.
-
- Ozbiljni hardveraš
Pozdrav!
Ajde, super, dobro je to zapamtiti. Ovakav razvoj situacije mi je nametnuo jedno pitanje. Kad je imao zasebo napjanje je li SIM-ov GND bio povezan s Arduinovim ili nije? Ako nije, možete li možda probati pa da znamo i za tu varijantu.
Pozdrav, Domagoj
Ajde, super, dobro je to zapamtiti. Ovakav razvoj situacije mi je nametnuo jedno pitanje. Kad je imao zasebo napjanje je li SIM-ov GND bio povezan s Arduinovim ili nije? Ako nije, možete li možda probati pa da znamo i za tu varijantu.
Pozdrav, Domagoj
- dekip#8608
- Hobist
- Kontakt:
Ja bih pre rekao da nisi spojio GND sa Arduinom. To je banalna greška koju i sam vrlo često napravim. Moralo bi da radi za zasebnim napajanjem ali sa zajedničkim GND. Naravno da je uvek bolje odvojiti napajanja ukoliko je to moguće.
- david.zovko#3728
- e-radionica.com team
- Kontakt:
Tako je, ali GND-ovi u ovakvim sklopovima uvijek moraju biti zajedno spojeni. Imaju neke iznimke, ali to su posebni slučaji u kojima je potrebna dodatna sigurnost ili neka druga funkcionalnost. Generalno pravilo je uvijek spojiti sve gnd-ove zajedno.
Ivane, isprike, ja onda nisam ni shvatio pitanje
ako možemo još kako pomoći, molim te, javi nam kako.
Inače, 5V na SIM module nije preporučljivo, kao što i sam kažeš. Preporučam spustiti napon na neki način, npr.: https://e-radionica.com/hr/dc-dc-podesi ... 2596s.html
Ivane, isprike, ja onda nisam ni shvatio pitanje

Inače, 5V na SIM module nije preporučljivo, kao što i sam kažeš. Preporučam spustiti napon na neki način, npr.: https://e-radionica.com/hr/dc-dc-podesi ... 2596s.html