Ovaj PCB (https://e-radionica.com/hr/mini-pcb-breadboard.html) je nešto što sam dugo čekao.

Bok, Domagoj
Razmak između pinova na releju (DS1E-ML2-DC5V) je 5.08 mm....ivan.fadiga#6643 je napisao/la: ↑čet sij 07, 2021 8:27 amRazmak između vodova bi trebao biti veći od 6mm što znači da razmak između rupica nije dovoljan.
Skinuti metal (mislim da je neki kositar u pitanju ili tako nešto) mogu brušenjem. Ali ne mogu povećati razmak između nogica releja na 6mm.ivan.fadiga#6643 je napisao/la: ↑čet sij 07, 2021 8:27 amPločicu možete koristiti kako ste napisali da očistite bakar između vodova (razmak 6mm), a još bolje bi bilo kada bi napravili cutout između pojedinih AC vodova samo što onda pločica gubi mehanička svojstva.
Palo mi je i to na pamet kada me ivan.fadiga podsjetio da mogu spojiti relej na rub pločice. Spojio bio samo AC stranu preko žičica. Nije idealnodomagoj#2907 je napisao/la: ↑čet sij 07, 2021 11:18 amPozdrav!
A da se relej spoji žicama na pločicu? Žice se mogu razmaknuti koliko treba. Istina, ne izgleda lijepo, ali ako radi.![]()
Pozdrav, Domagoj
Razišljao sam o tome. (Jako mi se sviđa ova pločica. Sigurno ću ju koristiti u nekom od budućih projekata.)
Hvala imenjače.ivan.fadiga#5818 je napisao/la: ↑čet sij 07, 2021 1:17 pmPozdrav,
Evo link na jednu stranicu s kalkulatorom za razmak između vodova.
Ima različitih razmaka i svaki ovisi o primjeni i more drugih stvari pa je teško precizno definirati pravi razmak 6mm je sigurno dovoljno.
Ako napravite cutout između pinova za AC onda može biti 3mm razmaka tako da će proći navedeni relej, a uvijek ostaje opcija sa žicama.
Slažem se. Mene je već X puta spasila i definitivno je jedan od mojih omiljenih proizvoda, naravno pored Dambe.ivan_margit#5365 je napisao/la: ↑čet sij 07, 2021 1:32 pm
Razišljao sam o tome. (Jako mi se sviđa ova pločica. Sigurno ću ju koristiti u nekom od budućih projekata.)